menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
29 juli 2019

NZa waarschuwt VGZ om zorginkoop mondzorg

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft zorgverzekeraar VGZ een waarschuwing gegeven, omdat de wijzigingen in het inkoopbeleid niet tijdig bekend zijn gemaakt aan aanbieders van tandprothetische zorg. Bij een volgende overtreding van dit inkoopbeleid riskeert VGZ een bestuurlijke boete.
NZa waarschuwt VGZ om zorginkoop mondzorg

Wijziging niet tijdig bekendgemaakt

VGZ wijzigde het inkoopbeleid met betrekking tot de inkoop van implantaten. De zorgverzekeraar paste de inkooptarieven van implantaten aan de hand van eigen onderzoek aan, omdat zij de gebruikte implantaten vaak te duur vindt. De gewijzigde overeenkomst plaatste VGZ ruim twee maanden na de aanvankelijk aangekondigde datum op de site. De wijziging is niet tijdig op de juiste plek bekendgemaakt, waardoor VGZ de regels overtrad.

 

Schriftelijk op de hoogte

VGZ hield de betreffende zorgaanbieders schriftelijk op de hoogte van de wijzigingen in het inkoopbeleid, maar de wijzigingen moeten ook tijdig op de website bekendgemaakt worden. Op deze manier blijft iedere geïnteresseerde zorgaanbieder op dezelfde manier op de hoogte van eventuele wijzigingen in het inkoopbeleid.

 

Bron: NZa, De NZa waarschuwt VGZ na overtreding regels zorginkoop mondzorg

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Open modal