menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
5 oktober 2020

Ministerie: ‘Mondzorg is zorg en geen contactberoep’

Het ministerie van VWS heeft aan de Mondzorgalliantie bevestigd dat de mondzorg geclassificeerd kan worden als zorg en niet als contactberoep. Eerder werd op de website van de rijksoverheid het beroep ‘tandartsen’ vermeld als contactberoep in het kader van een nieuwe registratieplicht voor die categorie beroepen. Voor de mondzorg geldt echter een ander wettelijk kader dan voor contactberoepen, met een professionele standaard waarin de zorg voor patiënten leidend is.
Ministerie: ‘Mondzorg is zorg en geen contactberoep’
'Onder de contactberoepen geschaard worden is daarnaast vervelend omdat het verwarring kan opleveren bij patiënten over welke ‘coronaregels’ wel en niet gelden bij mondzorgverleners', stelt beroepsorganisatie ANT. Ook in de media worden tandartsen en andere mondzorgverleners wel eens onder contactberoepen geschaard.
 

Bevestiging

De Mondzorgalliantie van KNMT , ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT schrijft in een brief aan VWS zich te verzetten tegen elk signaal dat mondzorg geen zorg zou zijn en heeft het ministerie van VWS gevraagd de website van de rijksoverheid aan te passen. Dat is inmiddels gebeurd en daarin ziet de Mondzorgalliantie zich gesteund in het verzet tegen eventuele verwarring. In een gesprek van het ministerie met de voorzitters van de vier verenigingen heeft VWS bevestigd dat mondzorg zorg is en geen contactberoep.
 
Geplaatst door: Corina de Feijter Corina de Feijter
Redacteur
Gerelateerde artikelen