menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
10 maart 2020

Welke positieve bijdrage met groene energie levert u daadwerkelijk?

Voorpraktijken zet de resultaten van uw bestedingen aan groene energie graag voor u op een rij. Volgens cijfers van het CBS werd in 2018 7,4% van alle energie opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Van die 7,4% is ruim 60% opgewekt door verbranding van biomassa. Weet u zeker dat uw groene energie daadwerkelijk de positieve bijdrage levert waarop u hoopt?
Welke positieve bijdrage met groene energie levert u daadwerkelijk?

Over biomassa

Er zijn meerdere soorten biomassa. Eén van de soorten opwekking die biomassa genoemd mag worden is verbranding van hout. Voorpraktijken is hier faliekant op tegen. Niet alleen hout uit Nederland is wat ons betreft onbespreekbaar, maar vooral hout uit andere delen van de wereld. Zie onderstaande reportage uit dit artikel over hout uit de Verenigde Staten dat hier in Nederland als groene energie wordt verkocht (Zie: Om onze klimaatdoelen te halen wordt in de VS 'het landschap volledig verwoest' ).

 

 

 

Hoe zit het met uw energiecontract?

Als u niet zeker weet wat voor energiecontract u heeft, dan bestaat de kans dat u onbewust energie inkoopt die is opgewekt op een manier waar u eigenlijk helemaal niet achter staat. U kunt dit zelf controleren door het zogenaamde stroometiket op te zoeken dat bij uw contract hoort. Bij het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek is dit een vast onderdeel van de analyse, die bestaat uit wel 35 aandachtsgebieden. Dus naast zekerheid over uw energie-inkoop (en indien nodig een goed advies), krijgt u ook over een scala aan andere randzaken inzicht in:

 

  • Marktconformiteit;
  • Duurzaamheid;
  • Efficiency;
  • Voldoen aan wet- en regelgeving;
  • Voldoen aan verzekeringseisen.

Geen extra kosten voor een beter milieu

Door het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek (‘no cure no pay’) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van uw huidige situatie op het gebied van energie. Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, bedrijfshulpverlening en nog 30 aandachtsgebieden beoordeeld. Desgewenst kunt u dit in handen geven van de specialisten van Voorpraktijken die ervoor zorgen dat u:

 

  • Geen onnodige kosten maakt
  • Marktconforme contracten heeft
  • Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit milieubeheer etc.)
  • Voldoet aan verzekeringseisen 

Ook niet onbelangrijk

Op de praktijk worden door de adviseur van Voorpraktijken alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.

 

Meer weten?

Neem contact op Michael Joosen, directeur van Voorpraktijken.  Meer informatie: www.voorpraktijken.nl

 

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Betrokken partijen: Voorpraktijken, altijd een goed contract

Lees meer over:
Duurzaamheid Praktijk
Gerelateerde artikelen
Open modal