‘What happens when you stop micro-managing’

woensdag 27 maart 2024
timer 4 min

Poeya Mohtadili: ‘Misschien zit iemand wel middenin een creatief proces, waardoor zij de hele eindstreep in nieuw perspectief kan zetten.’ (Foto: Claudia Kamergorodski)

Op LinkedIn gaat een filmpje rond. Zeven paarden staan klaar voor een race. Het startschot klinkt, en één werpt vrijwel direct de ruiter van zijn rug. Hij rent door en haalt met gemak na het initiële oponthoud – want ja, het jezelf vrij schudden kost wat tijd - de andere paarden én hun ruiters in. Hij ligt ver aan kop. ‘What happens when you stop micro-managing’, luidt de begeleidende tekst. Een blog van Poeya Mohtadili, directeur van Satiscare Zorggroep en Dante Tanden.

Je begrijpt goed waarom zo’n filmpje het goed doet. Het paard is letterlijk vrij van zijn last, draagt veel minder gewicht en schiet als een speer naar voren. Toegeven: ik kan me met alle deelnemers aan de race identificeren; alle rollen ken ik uit mijn eigen loopbaan en organisatie. Het winnende paard, dat eindelijk los is van zijn beperkingen en al zijn energie kan richten op vooruitgang. Maar ook de andere ruiters, die net hun collega op de grond geworpen hebben zien worden en met verbazing toekijken hoe hun verwoede aansporingen hun paard alleen maar verder op achterstand brengt van die ene vrij galopperende geest. De racende paarden, die al die zweepslagen moeten incasseren van hun gefrustreerde ruiters, terwijl ze al zo hard rennen. En natuurlijk de afgeworpen ruiter, die verbouwereerd achterblijft en vraagt waar ze dit toch aan heeft verdiend.

Dynamiek van teamontwikkeling

Maar als ik uitzoom, herken ik vooral de dynamiek van teamontwikkeling als geheel. En het filmpje mist het belangrijkste gedeelte: alles wat gebeurt voor de start. Want goed leiderschap en teamontwikkeling begint met vooraf duidelijk communiceren waar je heen wil. Doelen, visies en missies opstellen: samen schetsen hoe de racebaan eruit ziet en wat er wacht aan de finish. En natuurlijk nog verder kijken. Na de finish komt een nieuwe uitdaging, een groter doel. Daarna, als het startschot eenmaal geklonken heeft, kan je nog maar beperkt bijsturen. Dan gaat het om vertrouwen: vertrouwen dat iedereen de baan kent en richting die eindstreep wil, maar dat ze dat doen met hun eigen vaardigheden, talenten en ook vanuit de kaders van hun persoonlijke levens. Want de race is niet alles. Er ligt nog een hele wereld buiten en je wilt juist dat jouw mensen die op een constructieve manier kunnen laten samenkomen.

Loslaten na de start

Daarom zet je juist van te voren samen parameters. Daardoor kan iedereen checken of ze nog op koers liggen. En misschien het moeilijkste: je ontwerpt vooraf ook veilige mogelijkheden om voor én tijdens de race de koers te bevragen. Want er wordt door iedereen vanuit het eigen perspectief zoveel kennis opgedaan: die expertise is waardevol. Misschien willen jullie daarna, met z’n alleen, de finish wel verschuiven. Of geheel anders definiëren. Dus zodra de boel in gang is gezet, betekent teamontwikkeling vanuit het perspectief van de manager vooral loslaten.

Uitzoomen naar het geheel

Voor een hamer wordt alles een spijker. Een vriend van mij werkt als onderzoeker op een universiteit: zijn leidinggevende ziet in iedereen een onderzoeksobject waarop vrijelijk hypotheses kunnen worden losgelaten. ‘Ach, dat zie je vaker bij mensen met een trauma zoals jij,’ sprak ze tegen een jongere collega, ‘die hebben overmatig veel interesse in psychologie.’ En voor een manager die niet uit kan zoomen naar de racebaan als geheel, maar alleen inzoomt op de racers zelf, wordt alles en iedereen iets dat gemanaged moet worden. Misschien zit iemand wel middenin een creatief proces, waardoor zij de hele eindstreep in nieuw perspectief kan zetten. Voor dat proces moet ruimte zijn.

En daarom heeft zich een nieuwe scène genesteld in mijn hoofd. De camera richt zich niet op de afgeworpen ruiter. Maar ik beeld me in hoe ze opkrabbelt, eerst misschien wat verbaasd, maar daarna rustig vanuit het zand toekijkt. Misschien wel met een glimlach. Hoe haar paard precies die race aflegt die zij zich als team zo vaak hebben voorgesteld, die ze samen hebben ontworpen, in kaart hebben gebracht. En hoe dat paard het óók op zijn eigen manier doet.


Over Poeya Mohtadili

Poeya Mohtadili (37) studeerde tandheelkunde aan de ACTA. Hij leidt de Satiscare Zorggroep (2012), een organisatie met vijf mondzorgpraktijken. In 2021 opende hij de Dante Tanden-praktijk op de Zorgboulevard in Rotterdam Zuid, een Lifestyle en Experience Center voor multidisciplinaire preventieve zorg aan jeugd en gezin. Lees ook: Poeya Mohtadili (Dante Tandartsen): ‘We zijn lifestylecoach, allang niet meer alleen tandarts’, 23 september 2021

Meer artikelen met dit thema

mic_external_onInterview

Huisarts Annemieke Commissaris zoekt maat voor ‘positief gezonde’ praktijk: ‘Rust en ruimte voor langdurige relatie met patiënt’

11 apr om 15:15 uurtimer5 min

Huisarts Annemieke Commissaris plaatste onlangs een oproep op LinkedIn voor een maat, om samen als…

Lees verder »
Nico Verhoef: ‘Een oplossing voor een dreigende burn-out is ‘job crafting’'
mic_external_onInterview

Onderzoeker Nico Verhoef: ‘Ongeveer 40 procent van de huisartsen heeft burn-outklachten’

10 apr om 15:00 uurtimer6 min

Oud-huisarts Nico Verhoef onderzocht voor zijn proefschrift hoe burn-out bij huisartsen ontstaat en wat de…

Lees verder »
Charlotte van den Wall Bake Foto: Menno van der Veen / The Arrows
mic_external_onInterview

Charlotte van den Wall Bake over teambinding en veilige werkomgeving: ‘Maak tijd, ga de dialoog aan en begin van onderop’

5 apr om 11:19 uurtimer5 min

Praktijkhouders en praktijkmanagers doen er goed aan om over het onderwerp grensoverschrijdend gedrag na te…

Lees verder »
person_outlineBlog

Grensoverschrijdend gedrag: twee keer geel is rood

3 apr om 11:30 uurtimer4 min

Zowel de oude- als de nieuwe (sociale) media staan momenteel bol van artikelen over grensoverschrijdend gedrag…

Lees verder »

Uw werknemer meldt zich ziek. Wat nu?

27 mrt om 15:00 uurtimer4 min

Alle bedrijven krijgen er wel eens mee te maken: een zieke werknemer. Waar moet u als werkgever allemaal…

Lees verder »
Sule Karagan, expert Werkgeversdesk en senior jurist arbeidsrecht bij VvAA
all_inclusiveAchtergrondartikel

Personeelsdossier en dossieropbouw: Nooit te laat om mee te beginnen

26 mrt om 13:00 uurtimer4 min

Een goed opgebouwd personeelsdossier kan doorslaggevend zijn bij een conflict of als je ontevreden bent over…

Lees verder »
flash_onNieuws

Cao Huisartsenzorg 2024-2025 vastgesteld

21 mrt om 13:19 uur

De Cao Huisartsenzorg regelt de arbeidsvoorwaarden voor het ondersteunend personeel binnen de…

Lees verder »
all_inclusiveAchtergrondartikel

Zes essentiële onderdelen van de arbeidsovereenkomst

14 mrt om 13:00 uurtimer4 min

Een arbeidsovereenkomst opstellen is meer dan een kwestie van kiezen. Je moet namelijk wel weten wat de…

Lees verder »