Show je praktijk: Fysiotherapie ZorgSaam

vrijdag 17 februari 2017
timer 4 min
Fysiotherapie ZorgSaam is al ruim 35 jaar een begrip in Nijverdal en Hellendoorn. Door het vernieuwende ondernemen is de praktijk langzaam uit haar jasje gegroeid, wat heeft geresulteerd in het openen van een tweede vestiging in Hellendoorn. De nieuwe vestiging zit op een bijzondere locatie: een sportpark.

In 2013 is de fysiotherapiepraktijk in Nijverdal overgenomen door Patrick ter Brugge en Rob Alferink, twee enthousiaste ondernemers. Zij hebben het stokje overgenomen van het echtpaar Leo en Hermien Steur die op dit moment nog in loondienst werkzaam zijn in de praktijk. Een bijzondere situatie, "maar dat gaat super," vertelt Rob Alferink.

 

"De nieuwe praktijk is een voormalige voetbalkantine, die na een fusie van de twee voetbalclubs in het dorp leeg is komen te staan. Het pand dat nu geheel verbouwd en volledig aan onze eisen voldoet. De wachtkamer heeft volledig zicht op het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging en ook de oefenzaal op de bovenverdieping, waar sporters revalideren, kijkt hierop uit. Tevens zijn we gevestigd tussen het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug. Wij maken gebruik van de velden van de voetbalvereniging en de natuurlijke omgeving voor revalidatie maar ook voor het geven van (loop)clinics."

 

Verschillende disciplines

"Het unieke aan ZorgSaam Hellendoorn is dat we in ons pand verschillende disciplines hebben: fysiotherapie, (sport)podotherapie, (sport)dietiek én onder hetzelfde dak ook een sportwinkel waar hardloop- en wandelschoenen specialistisch worden aangemeten. Door de korte lijntjes tussen verkoopadviseurs in de winkel en de fysio- en podotherapeuten kunnen wij vise versa klanten helpen met als doel het voorkomen van blessures. Wij willen komende jaren de specialist in de regio worden om blessurevrij mensen te laten wandelen, hardlopen en sporten," aldus Alferink.  De eenduidige huisstijl van de praktijk, in de vorm van logo's, folders, polo's en uitstraling is doorgetrokken in de stijl van het interieur. 


"ZorgSaam staat voor persoonlijke benadering, kwalitief hoogwaardige dienstverlening en een laagdrempelige sfeer met veel aandacht voor de klant of patiënt. We hebben veelal lokaal personeel en proberen te verbinden en samen te werken met verenigingen in de regio, collegapraktijken en andere lokale ondernemers op allerlei gebieden.  De sfeer op onze andere locatie is hetzelfde, het was even spannend of dat met een nieuwe vestiging gewaarborgd zou worden, maar dat gaat erg goed. Op beide locaties hebben we een mooie oefenzaal met prachtig uitzicht! De locatie in Nijverdal kijkt uit op een park met een schaatsbaan. "


Concept

Alferink: " Het is een bewuste keuze in Hellendoorn om het pand zo in te richten én om de verschillende disciplines met de sportwinkel hier bij elkaar te brengen. Indien dit niet mogelijk was, hadden wij dit pand niet gekocht. Over het concept en de inrichting is goed nagedacht en wij hebben veel lokale ondernemers benaderd om dit pand te verbouwen. Dit gaf meteen een positieve boost voor het dorp aangezien we op een locatie zitten waar de enige voetbalclub met 900 leden ook huist. De leden en het bestuur zijn ook zeer enthousiast en dit levert een goede samenwerking op met betrekking tot het organiseren van verschillende sportieve activiteiten. Patiënten  zijn zeer enthousiast over het concept en over de inrichting. Voor de winkel en wachtruimte hebben we hulp gehad met een ontwerp van de interieurbouwer. Voor de overige inrichting zijn wij (Patrick en Rob) als een 'getrouwd' stel op pad gegaan en slagvaardig de inrichting bij elkaar gezocht. "


"Daarbij kennen veel mensen het pand van toen het nog een voetbalkantine was en als ze nu binnen komen zijn ze zeer aangenaam verrast. Velen weten nog precies waar de bar zat, waar ze zaterdags een biertje dronken. Het gevolg is dat mensen dit ook verder vertellen en dat levert weer klanten op. De locatie is ook uniek en misschien wel de mooiste praktijk van Nederland horen wij regelmatig."


Klik hier voor een impressie van de winkel en het pand.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Huisarts Claudine van Lith (rechtsachter) en haar team
mic_external_onInterview

Huisartsenpraktijk verduurzamen met het hele team: ‘Minder voorschrijven, minder materialen, minder doen kost geen tijd’

10 jun om 13:30 uurtimer7 min

Huisarts Claudine van Lith runde tot april dit jaar een eigen praktijk in Olst. Ze vertelt terugblikkend hoe ze…

Lees verder »
Uitbreiding Gezondheidscentrum Emma in Tilburg.Artist impression: Van Waarden Ontwerp & Advies i.o.v. Cornelis Huygens Vastgoedgroep
person_outlineBlog

Bouwen in 2024. Geduld is een schone zaak

4 jun om 14:45 uurtimer4 min

Dat bouwproces kost in theorie twee tot drie jaar. Maar meestal meer. Naast tijd vraagt bouwen daarom ook…

Lees verder »
mic_external_onInterview

Tandarts Jeffrey Knip (Keijzershof en Ackerswoude): 'Snelle groei dankzij gastvrijheid en goede beleving'

14 mrt om 13:15 uurtimer5 min

Jeffrey Knip opende in maart 2018 de Tandartspraktijk Keijzershof in de gelijknamige wijk in Pijnacker-Nootdorp…

Lees verder »

Een goede praktijk weerspiegelt je persoonlijkheid, visie en kernwaarden

15 jan om 15:30 uurtimer6 min

Het interieurontwerp voor een praktijk gaat verder dan het verwerken van functies in een fysieke ruimte. Het is…

Lees verder »
Beeld: Herbestemming van supermarkt naar gezondheidscentrum Breughelhof. (Cornelis Huygens Real Estate B.V., ontwerp: Lex van Waarden).
person_outlineBlog

Zorgen over de sterk gestegen huisvestingskosten: Eerst zien. Dan geloven. En dan bouwen.

25 okt 2023 timer4 min

In 2021 schreef architect Lex van Waarden in zijn blog bij Medisch Ondernemen over zijn zorgen over de sterk…

Lees verder »
person_outlineBlog

Houtskeletbouw in de eerste lijn: goede stap in de verduurzaming

21 mrt 2023 timer3 min

Bij de keuze van duurzame bouwmaterialen loopt de bouw achter op de CO2-doelen, schrijft architect Lex van…

Lees verder »
all_inclusiveAchtergrondartikel

Vreugdenhil Tandartsen: Preventieve en specialistische behandelingen ‘met lekkere jazzmuziek’

15 dec 2022 timer4 min
Hugo Vreugdenhil is sinds 35 jaar tandarts in de Betuwe. Zijn praktijk bestaat uit een locatie voor preventie en…
Lees verder »
person_outlineBlog

IZA scoort een dikke onvoldoende voor huisvesting - om over duurzaamheid nog maar te zwijgen

15 sep 2022 timer3 min
In het veelbesproken Integraal Zorg Akkoord (IZA) staat ontstellend weinig over de thema’s huisvesting en…
Lees verder »