Show je praktijk: Fysiotherapie ZorgSaam

vrijdag 17 februari 2017
timer 4 min
Fysiotherapie ZorgSaam is al ruim 35 jaar een begrip in Nijverdal en Hellendoorn. Door het vernieuwende ondernemen is de praktijk langzaam uit haar jasje gegroeid, wat heeft geresulteerd in het openen van een tweede vestiging in Hellendoorn. De nieuwe vestiging zit op een bijzondere locatie: een sportpark.

In 2013 is de fysiotherapiepraktijk in Nijverdal overgenomen door Patrick ter Brugge en Rob Alferink, twee enthousiaste ondernemers. Zij hebben het stokje overgenomen van het echtpaar Leo en Hermien Steur die op dit moment nog in loondienst werkzaam zijn in de praktijk. Een bijzondere situatie, "maar dat gaat super," vertelt Rob Alferink.

 

"De nieuwe praktijk is een voormalige voetbalkantine, die na een fusie van de twee voetbalclubs in het dorp leeg is komen te staan. Het pand dat nu geheel verbouwd en volledig aan onze eisen voldoet. De wachtkamer heeft volledig zicht op het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging en ook de oefenzaal op de bovenverdieping, waar sporters revalideren, kijkt hierop uit. Tevens zijn we gevestigd tussen het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug. Wij maken gebruik van de velden van de voetbalvereniging en de natuurlijke omgeving voor revalidatie maar ook voor het geven van (loop)clinics."

 

Verschillende disciplines

"Het unieke aan ZorgSaam Hellendoorn is dat we in ons pand verschillende disciplines hebben: fysiotherapie, (sport)podotherapie, (sport)dietiek én onder hetzelfde dak ook een sportwinkel waar hardloop- en wandelschoenen specialistisch worden aangemeten. Door de korte lijntjes tussen verkoopadviseurs in de winkel en de fysio- en podotherapeuten kunnen wij vise versa klanten helpen met als doel het voorkomen van blessures. Wij willen komende jaren de specialist in de regio worden om blessurevrij mensen te laten wandelen, hardlopen en sporten," aldus Alferink.  De eenduidige huisstijl van de praktijk, in de vorm van logo's, folders, polo's en uitstraling is doorgetrokken in de stijl van het interieur. 


"ZorgSaam staat voor persoonlijke benadering, kwalitief hoogwaardige dienstverlening en een laagdrempelige sfeer met veel aandacht voor de klant of patiënt. We hebben veelal lokaal personeel en proberen te verbinden en samen te werken met verenigingen in de regio, collegapraktijken en andere lokale ondernemers op allerlei gebieden.  De sfeer op onze andere locatie is hetzelfde, het was even spannend of dat met een nieuwe vestiging gewaarborgd zou worden, maar dat gaat erg goed. Op beide locaties hebben we een mooie oefenzaal met prachtig uitzicht! De locatie in Nijverdal kijkt uit op een park met een schaatsbaan. "


Concept

Alferink: " Het is een bewuste keuze in Hellendoorn om het pand zo in te richten én om de verschillende disciplines met de sportwinkel hier bij elkaar te brengen. Indien dit niet mogelijk was, hadden wij dit pand niet gekocht. Over het concept en de inrichting is goed nagedacht en wij hebben veel lokale ondernemers benaderd om dit pand te verbouwen. Dit gaf meteen een positieve boost voor het dorp aangezien we op een locatie zitten waar de enige voetbalclub met 900 leden ook huist. De leden en het bestuur zijn ook zeer enthousiast en dit levert een goede samenwerking op met betrekking tot het organiseren van verschillende sportieve activiteiten. Patiënten  zijn zeer enthousiast over het concept en over de inrichting. Voor de winkel en wachtruimte hebben we hulp gehad met een ontwerp van de interieurbouwer. Voor de overige inrichting zijn wij (Patrick en Rob) als een 'getrouwd' stel op pad gegaan en slagvaardig de inrichting bij elkaar gezocht. "


"Daarbij kennen veel mensen het pand van toen het nog een voetbalkantine was en als ze nu binnen komen zijn ze zeer aangenaam verrast. Velen weten nog precies waar de bar zat, waar ze zaterdags een biertje dronken. Het gevolg is dat mensen dit ook verder vertellen en dat levert weer klanten op. De locatie is ook uniek en misschien wel de mooiste praktijk van Nederland horen wij regelmatig."


Klik hier voor een impressie van de winkel en het pand.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

person_outlineBlog

Houtskeletbouw in de eerste lijn: goede stap in de verduurzaming

21 mrt om 11:54 uurtimer3 min

Bij de keuze van duurzame bouwmaterialen loopt de bouw achter op de CO2-doelen, schrijft architect Lex van…

Lees verder »
all_inclusiveAchtergrondartikel

Vreugdenhil Tandartsen: Preventieve en specialistische behandelingen ‘met lekkere jazzmuziek’

15 dec 2022 timer4 min
Hugo Vreugdenhil is sinds 35 jaar tandarts in de Betuwe. Zijn praktijk bestaat uit een locatie voor preventie en…
Lees verder »
person_outlineBlog

IZA scoort een dikke onvoldoende voor huisvesting - om over duurzaamheid nog maar te zwijgen

15 sep 2022 timer3 min
In het veelbesproken Integraal Zorg Akkoord (IZA) staat ontstellend weinig over de thema’s huisvesting en…
Lees verder »
all_inclusiveAchtergrondartikel

Fysio Anke Kant (MC Westerkwartier): ‘Zorg dichtbij bieden en mensen regie geven’

6 sep 2022 timer5 min
Medisch Centrum Westerkwartier in het Groningse Tolbert is een initiatief van huisarts Hans Maring uit Tolbert en…
Lees verder »
Huisarts Martijn van Eijk
mic_external_onInterview

Huisarts Martijn van Eijk runt sinds corona zelf ‘de frontoffice’: ‘Meer tijd en rust om iets goed af te handelen’

18 aug 2022 timer5 min
Martijn van Eijk, praktijkhouder in Utrecht-Overvecht, vertelt in een online video hoe al zijn assistentes tijdens…
Lees verder »
MC Westerkwartier in het Groningse Tolbert
all_inclusiveAchtergrondartikel

Sectorspecialist over planning nieuw medisch centrum: ‘Praktijkhouders delen graag ervaringen en tips’

14 jul 2022 timer3 min
Waar moet je op letten als je een nieuw pand wilt of een gezondheidscentrum wilt opzetten? Welke stappen moet je…
Lees verder »

Manuel Rose (Dentpoint): ‘Tandartsen moeten denken: Wow, gaaf om daar te werken’

21 jun 2022 timer5 min
Manuel Rose is praktijkhouder van Dentpoint, een praktijk met drie vestigingen in Terborg en Dinxperlo in de…
Lees verder »
Tandartspraktijk Quadratand in Zuidwolde. 'We hebben een goeie band met elkaar, het is net familie hier.'
mic_external_onInterview

Tandarts Yvonne Schalk over het succes van Quadratand: ‘Onze praktijk heeft uitstraling, dat is onze grote kracht’

20 mei 2022 timer5 min
Yvonne Schalk-Van der Weide runt samen met haar man Peter Schalk tandartspraktijk Quadratand in het Drentse…
Lees verder »