menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
6 september 2019

ANT stuurt brandbrief naar minister: 'Zorgverzekeraars laten ruim half miljoen kinderen in de kou staan'

Zo'n 600.000 kinderen in Nederland gaan nooit naar de tandarts. Dat signaleert de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT), die daarover een brandbrief stuurde naar minister Bruins van Medische Zorg. De tandartsen willen medewerking van zorgverzekeraars om de kinderen en hun ouders te kunnen bereiken, maar veel zorgverzekeraars weigeren dit.
ANT stuurt brandbrief naar minister: 'Zorgverzekeraars laten ruim half miljoen kinderen in de kou staan'

Ouders mijden de mondzorg vaak omdat ze denken dat ze die voor hun kinderen ook moeten betalen. Dat klopt niet aangezien mondzorg tot 18 jaar onder de basisverzekering valt. De ANT wil nu dat de minister de zorgverzekeraars sommeert om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, aldus Ravin Raktoe, vice-voorzitter van de ANT. Veel zorgverzekeraars willen niet in hun systemen kijken wie de tandarts mijdt. Dat kan niet vanwege privacyregels, zeggen ze.

 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ravin Raktoe ziet dat anders: 'De excuses om niet mee te werken kwamen er vrij vertaald bijna altijd op neer dat de eigen financiële positie belangrijker was, dan het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij willen de minister daarom dringend verzoeken om de overige verzekeraars te sommeren het goede voorbeeld van DSW te volgen.' Hij verwijst hiermee naar zorgverzekeraar DSW, die in samenwerking met lokale partijen 296 ouders met kinderen in Schiedam een brief stuurde. Van deze groep bezochten in het eerste halfjaar na de brief al 127 kinderen de tandarts.

 

Lees verder: 'Zorgverzekeraars laten ruim half miljoen kinderen in de kou staan'. Lees meer achtergronden bij MedischOndernemen: ANT: ‘Verzekeraars, doe meer aan toegang mondzorg kinderen’ 

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen
Open modal