menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
25 juni 2020

KNMT blikt terug op 2019: druk met tandartsentekort, toekomstambities en goede zzp-wetgeving

Het tandartsentekort agenderen, toekomstambities voor de mondzorg opstellen en goede wetgeving voor zzp-en in de zorg waarborgen. Dat waren de belangrijke thema's waarvoor de KNMT zich afgelopen jaar sterk maakte, zo blijkt uit het Jaarslag 2019 van de beroepsorganisatie.
KNMT blikt terug op 2019: druk met tandartsentekort, toekomstambities en goede zzp-wetgeving Foto: KNMT Jaarverslag 2019

Tandartsentekort aankaarten

De KNMT zette zich in 2019 in voor het agenderen van het tekort aan tandartsen in Nederland, wat leidde tot het instellen van de ‘Kamer Mondzorg’ binnen het Capaciteitsorgaan. Ook schreef KNMT-voorzitter Wolter Brands in juni een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij aandacht vroeg voor de ‘menskrachtproblematiek’ in de mondzorg. (Zie ook: MedischOndernemen, KNMT vraagt aandacht van Tweede Kamer voor groeiend tandartsentekort)

 

 

Toekomstagenda voor de mondzorg

Samen met de NZa, beroepsorganisaties, verzekeraars en patiëntenorganisaties stelde de KNMT in juli de gezamenlijke ambities voor de mondzorg vast: inzet op preventie, maatwerk voor jongeren en kwetsbare ouderen, transparantie voor de patiënt, inzet op innovatie, meer ruimte voor esthetische mondzorg en waarborgen van toegankelijkheid. (Lees ook MedischOndernemen, 'Beroepsorganisaties zoeken 'breed draagvlak' voor ambities mondzorg')

 

Goede wetgeving voor zzp’en in de zorg waarborgen

Beroepsorganisaties KNMT, FMS, LHV en VvAA pleiten er in december voor dat minister Koolmees zijn voorstel voor een nieuwe zzp-wetgeving aanpast. Zij willen dat zzp-ers opdrachten van langer dan een jaar mogen aannemen, willen extra administratieve verplichtingen schrappen en een lager tarief voor de opt-out regeling (MedischOndernemen,  KNMT pleit met beroepsorganisaties voor verbeteringen zzp-wetgeving) .


Andere opvallende thema's  

Verder noemt de KNMT in Jaarverslag 2019 als opvallende thema’s: het (ont)regelen van de mondzorg, leden helpen met wet- en regelgeving en ledenservice per WhatsApp. Lees het Jaarverslag 2019 met alle prioriteiten van de KNMT.


Wilt u ook op de hoogte blijven van Medisch Ondernemen? Schrijf u hier in voor onze  nieuwsbrieven Eerstelijn en Mondzorg.   

 

 

Foto: KNMT
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen
Open modal