menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
27 oktober 2020

Lancering zelftest digitale vaardigheden in de huisartsenpraktijk

De coalitie Digivaardig in de zorg lanceert op 19 november a.s. de zelftest digitale vaardigheden voor huisartsenpraktijken. Huisarts Bart Timmers opent de zelftest en vertelt over wat digitalisering in de huisartsenpraktijk vraagt van de patiënt én van de huisarts. Met de zelftest kan een huisarts in kaart brengen welke digitale vaardigheden hij al heeft en welke hij nog kan ontwikkelen.
Lancering zelftest digitale vaardigheden in de huisartsenpraktijk

De zorg wordt steeds digitaler. Ook de huisarts werkt dagelijks met digitale toepassingen. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gebrek aan digitale vaardigheden is een probleem, want het kost tijd, zorgt voor fouten en verhoogt de werkdruk. Het vertraagt ook de adoptie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg betaalbaar te houden. Daarnaast zijn medewerkers met weinig digitale vaardigheden daar vaak onzeker over, waardoor ze minder plezier hebben in hun werk. Er zijn zelfs mensen die de zorg hierdoor verlaten.

 

Coalitie Digivaardig in de zorg

De coalitie Digivaardig in de zorg werkt al jaren aan het verbeteren van de digitale vaardigheden van zorgprofessionals door het onderwerp op de agenda te zetten en zorgorganisaties te ondersteunen bij het digivaardiger maken van hun medewerkers. Voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, ggz en ziekenhuizen zijn al zelftesten, leermiddelen en bijeenkomsten beschikbaar. Vanaf 19 november is er dus ook een zelftest digitale vaardigheden voor huisartsenpraktijken. De coalitie wordt gecoördineerd vanuit ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.  Meer informatie op digivaardigindezorg.nl en coalitiedigivaardigindezorg.nl.


Link: MedischOndernemen:  'Huisarts Bart Timmers over beeldbellen: 'Als je een online agenda aanbiedt, kun je ook je beeldbelspreekuur houden',  20 mei 2020

 

Lancering bijwonen?

U kunt de lancering door huisarts Bart Timmers bijwonen. Hier kun u zich aanmelden voor de online werkconferentie van de coalitie Digivaardig in de zorg. Deze lancering is daar een onderdeel van (16.10 uur tot 16.40 uur). Eventueel kunt u ook een van de workshops bijwonen over hoe u de digitale vaardigheden in uw organisatie verbetert. De werkconferentie vindt plaats binnen het ECP Jaarfestival.  

 

En ook op de agenda:  Praktijkhoudersdag Digitalisering & Regionalisering op 7 november

Meer weten over de actuele ontwikkelingen rond digitalisering en regionalisering? Neem dan gratis deel aan de online Praktijkhoudersdag Digitalisering & Regionalisering van MedischOndernemen op 7 november. Bij dit event vertelt Bart Timmers over ' Beeldbellen met ArtsOnline.  Een kijk in de blended huisartsenpraktijk.'   Lees meer en schrijf u in>>

Geplaatst door: Corina de Feijter Corina de Feijter
Redacteur

Lees meer over:
Huisartsenzorg Digitalisering
Gerelateerde artikelen