menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
26 maart 2020

Online huisarts voor mensen zonder huisarts via Medicoo

Door het huisartsentekort is toegang tot de huisartsenzorg beperkt, terwijl er op dit moment juist veel vragen zijn vanwege het coronavirus. Medicinfo lanceerde daarom gisteren een nieuwe dienst voor online contact met de huisarts: Medicoo.
Online huisarts voor mensen zonder huisarts via Medicoo

Niet alle Nederlanders hebben op dit moment een eigen huisarts. Daarnaast adviseert de overheid om huisartsenpraktijken niet te bezoeken, maar eerst telefonisch contact op te nemen. Daarom biedt Medicinfo een app aan, waarbij mensen in contact komen met een gediplomeerde verpleegkundige of een huisarts. Wanneer een fysieke afspraak noodzakelijk is, ondersteunt de app de patiënt met het zoeken naar een huisartsenpraktijk of huisartsenpost voor een consult.

 

CZ biedt Medicoo aan voor Zeeuwen zonder huisarts

Zorgverzekeraar CZ biedt de app als eerste aan haar verzekerden in de provincie Zeeland aan, die op dit moment zonder huisarts zitten. De app is onderdeel van het programma ‘Toekomst Bestendige Huisartsenzorg’ van de verzekeraar, waarbij huisartsenzorg nu en in de toekomst beschikbaar is voor alle Zeeuwse bewoners.

 

App voor meerdere doelgroepen inzetbaar

De inzet van digitale zorgoplossingen, zoals Medicoo, helpt de druk op de reguliere zorg te verlagen en de toegankelijkheid te vergroten. Het team van verpleegkundigen, huisartsen en medisch specialisten beantwoordt veel verschillende gezondheidsvragen. Medicinfo zal de app dan ook voor meerdere doelgroepen beschikbaar stellen.

 

Bron: Nationale zorggids, Online huisarts voor mensen zonder eigen huisarts via Medicoo

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Open modal