menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
14 januari 2019

Op naar meer dan 50% van uw patiënten online bereikbaar

Al 10% van de afspraken bij praktijken die werken met ‘Uw Zorg online’ wordt online gemaakt. In populariteit gevolgd door herhaalreceptaanvragen en econsult. Bij de koplopers heeft de helft van de patiënten online contact met de praktijk. Staat de Nederlandse zorg nu voor een digitale transformatie?
Op naar meer dan 50% van uw patiënten online bereikbaar

Gideon Kreytz, directeur Pharmeon en leverancier van het ‘Uw Zorg online’-platform: “We zien het gebruik voorzichtig maar gestaag toenemen. De afgelopen drie jaar een verdrievoudiging en alles wijst er op dat deze groeicijfers de komende jaren aanhouden. Onder onze koplopers hebben we praktijken waar jaarlijks meer dan 50 procent van de patiëntenpopulatie via het eigen portaal of de ‘Uw Zorg online’-app met de praktijk communiceert. Vooral patiënten die de praktijk vaak bezoeken vinden de app erg handig en voor de praktijk is het wel zo efficiënt. We hadden een praktijk waar de assistenten ongerust waren omdat er weinig ruimte over was in de agenda voor de maandag. Wat bleek: afspraken waren online geboekt, de telefoon bleef stil.”

 

Gideon adviseert praktijken om niet langer af te wachten en nu te beginnen. “Met de huidige volumes kun je je online diensten goed inpassen in het werkproces. Je kan er nu rustig aan wennen en bent zo voorbereid op het toenemende volume.”

 

Nieuwe ontwikkelingen

Per 1 juli 2020 heeft elke patiënt recht op online dossierinzage. De overheid stimuleert actief de ontwikkeling van Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO). Als internetpartner van ruim 3500 praktijken gaat Pharmeon mee in deze ontwikkelingen. Doel is dat praktijken en regio’s de ‘Uw Zorg online’-omgeving ook als PGO aan kunnen bieden.

 

Verder wil Pharmeon in 2019 meer doelgroepen in de eerste lijn aansluiten. Gideon: “Nu zijn onze diensten met name voor apotheken en huisartsen beschikbaar. We hebben ook veel tandartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners als klant. Ons doel is om één omgeving te bieden waarin de zorgconsument kan communiceren met al zijn zorgaanbieders.”


Meld u aan voor de ‘Uw Zorg online’-challenge van 23 januari 2019!

Bent of wilt u als apotheker, huisarts of regionaal samenwerkingsverband aan de slag met eHealth? Laat u uitdagen tijdens de ‘Uw Zorg online’-challenge! Een inspiratie-evenement van Pharmeon, partners en gebruikers tijdens de eHealthweek 2019 om samen implementatie en gebruik van online zorg te stimuleren.

 

Het Ministerie van VWS rijkt aan de meest online actieve zorgpraktijk en zorgregio van 2018 de ‘Uw Zorg online’- award uit. Meld u aan via pharmeon.nl/challenge.

 

Over Uw Zorg online

Uw Zorg online van Pharmeon BV is, met 1100 aangesloten praktijken en 700.000 patiënten, hét digitale platform in de eerstelijnszorg voor veilige en efficiënte communicatie tussen zorggebruiker en zorgverlener. Beschikbaar als app en webportaal voor huisartsen en apotheken met koppelingen naar de huisarts- en apotheekinformatiesystemen. Zie: www.uwzorgonline.nl of www.pharmeon.nl.

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur

Lees meer over:
eHealth Patiënt
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen
Open modal