menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
26 augustus 2020

Ruim tienduizend zorgaanbieders krijgen financiële compensatie

Een groep van ruim honderd zorgaanbieders heeft nog gebruikgemaakt van de laatste mogelijkheid om een beroep te doen op de algemene continuïteitsbijdrageregeling van de zorgverzekeraars. Die mogelijkheid sloot 21 augustus.
Ruim tienduizend zorgaanbieders krijgen financiële compensatie

Het gaat om een betrekkelijk kleine groep, onder meer zelfstandig behandelcentra (zbc’s) in de medisch-specialistische zorg, aanbieders van kraamzorg en poliklinische en dienstapotheken. Zij konden eerder niet gebruikmaken van deze mogelijkheid. Dat meldt Medisch Contact.

 

Ruim tienduizend

Eerder deze zomer werd bekend dat 10.585 zorgaanbieders een beroep hebben gedaan op de continuïteitsbijdrageregeling voor aanbieders met een jaaromzet lager dan 10 miljoen euro. De mogelijkheid tot het aanvragen van een continuïteitsbijdrage voor deze groep sloot 14 juli.

 

Coronatijd

Daar komen nu deze circa honderd zorgaanbieders bij. De regeling was door zorgverzekeraars in het leven geroepen om zorgaanbieders financieel door de coronatijd te helpen. Zorgverzekeraars Nederland meldde eerder dat een groot deel van de kleine en middelgrote zorgondernemers géén gebruik heeft gemaakt van de continuïteitsregeling van zorgverzekeraars. Voor de meeste grote zorgaanbieders (met omzet boven de 10 miljoen euro) staan andere, specifieke regelingen open.

 

Hier vindt u een overzicht van alle regelingen.

 

Link: Medisch Contact: ‘Financiële compensatie voor ruim 10.500 zorgaanbieders’, 25 augustus 2020 MedischOndernemen: ‘Herstelt de mondzorg zich na de coronacrisis?’, 25 juni 2020

Geplaatst door: Corina de Feijter Corina de Feijter
Redacteur
Gerelateerde artikelen