menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
26 september 2018

Start-up: Fysiotherapeut op de bakfiets

Tijdens het SpotOnMedics Gebruikersevent vertelde fysio-ondernemer Olivier Boon over zijn start-up als fietsende fysiotherapeut. Belangrijkste ingrediënten van zijn onderneming: enthousiasme en heel hard werken.
Start-up: Fysiotherapeut op de bakfiets

Een paar honderd fysiotherapeuten kwamen op 11 september naar Veenendaal voor het SpotOnMedics Gebruikersevent. Een deel van het programma was gewijd aan de mogelijkheden van FysioOne, de software die SpotOnMedics levert voor fysiotherapiepraktijken. Daarnaast waren er verschillende workshops over praktijkmanagement, marketing en innovatie (en een yogaklasje voor de ontspanning). 

 

Fysio op de fiets

Ik bezocht de workshop van fysiotherapeut en echte ondernemer Olivier Boon die het bedrijf Fysio2You startte onder het motto “Wat Uber en thuisbezorgd kunnen, kan ik ook”. Hij levert fysiotherapie aan huis in zijn woonplaats Amsterdam. 

 

Hij koos als vervoermiddel een bakfiets; in Amsterdam is dat heel handig omdat je een bakfiets, in tegenstelling tot een auto, overal kunt parkeren. Zijn tarief bepaalt hij zelf, hij heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Klanten kunnen op allerlei digitale manieren met hem in contact komen, Whatsapp blijkt het populairst. Afrekenen kan (onder andere) met een tikkie. Zijn klantenbestand is heel divers, bijvoorbeeld toeristen, expats of bedrijven. Relatief vaak wordt hij gevraagd voor acute klachten.

 

Kunst-en-vliegwerk

De slogan ‘Fake it till you make it’, bleef bij mij hangen. Toen Boon net was begonnen en nog maar weinig klanten had, wilde het Parool een dag meelopen. Met enig kunst- en vliegwerk leek de agenda toch redelijk gevuld. Hij benaderde ook verschillende andere media en kreeg zo behoorlijk veel gratis publiciteit. 

 

Als take-home-message wilde Boon de fysiotherapeuten vooral meegeven dat je niet bang moet zijn om een goed idee te onderzoeken en in de praktijk te brengen: “Ook in de zorg zijn er meer mogelijkheden dan dat je misschien verwacht. Heb je een vernieuwend idee, werk het uit en ga ervoor. Laat je niet door een obstakel van de baan slaan maar denk om dit probleem heen en ga door.”

 

Bekijk hier alle presentaties van de bijeenkomst.

Maaike Heijltjes

Geplaatst door: Anne-Maaike Ekkelkamp Anne-Maaike Ekkelkamp
Redacteur
Gerelateerde artikelen