menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
17 april 2020

Tandartsen willen komende week weer open – afhankelijk van het kabinetsstandpunt

De mondzorgkoepels – KNMT, ANT, NVM en ONT – hebben zich de afgelopen weken voorbereid op de heropening van tandartspraktijken. De herstart van de reguliere werkzaamheden is voorbereid door de Commissie Leidraad Mondzorg Corona, waarvan het advies naar de leden van de koepels is gestuurd. De Leidraad sluit aan op de oproep van minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) om ‘coronaplannen’ per sector te maken, stellen de beroepsorganisaties.
Tandartsen willen komende week weer open – afhankelijk van het kabinetsstandpunt

Met de Leidraad Mondzorg Corona kunnen praktijken en zorgverleners zich voorbereiden op hervatting van de werkzaamheden, schrijven de koepels in een gezamenlijk bericht aan hun leden. Minister Van Rijn (Medische Zaken) dringt er bij de branche echter op aan met hervatting te wachten tot na de persconferentie van minister-president Rutte op 21 april. De overheid zoekt op dit moment nog naar oplossingen voor het tekort aan beschermingsmiddelen. ‘Hierdoor kan het grote aantal zorgverleners dat nu onbeschermd met COVID-19 patiënten moet werken van middelen worden voorzien.’

 

Strikte regels

De beroepsorganisaties geven nu aan ‘klaar te zijn’ om de reguliere behandelingen te hervatten. De l eidraad bepaalt dat dit alleen kan als aan strenge regels wordt voldaan: poetsruimtes en toiletten dienen gesloten te blijven, het desinfecteren van handen is verplicht bij binnenkomst en patiënten dienen precies op tijd te komen, zodat de afstand tussen mensen bewaard kan blijven. 

 

Webinar 

De mondzorgkoepels schorten daarom het aanvankelijke advies – hervatting van de reguliere werkzaamheden op 20 april – op in afwachting van nieuwe informatie van het kabinet op dinsdag. Leden van de beroepsorganisaties kunnen zaterdag 18 april deelnemen aan een gezamenlijk webinar voor een toelichting op de adviezen en de Leidraad.

 

Wilt u ook op de hoogte blijven van Medisch Ondernemen? Schrijf u hier in voor onze   nieuwsbrieven Eerstelijn en Mondzorg.

 

Links: KNMT,  Stand van zaken hervatting reguliere werkzaamheden

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen
Open modal