menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
11 september 2019

Website Staatvandemondzorg.nl geheel vernieuwd

De website Staatvandemondzorg.nl heeft een belangrijke update gekregen. De site, ontwikkeld door beroepsorganisatie KNMT, biedt in vogelvlucht overzicht op nieuwe onderzoeksinformatie en heeft een nieuwe vormgeving gekregen. De navigatiestructuur, grafische presentatie en overzichtelijkheid zijn verbeterd.
Website Staatvandemondzorg.nl geheel vernieuwd

De Staat van de mondzorg (www.staatvandemondzorg.nl) bestaat sinds 2011 en is ontwikkeld op initiatief van de KNMT. De site biedt overzicht van de actuele stand van zaken van de mondzorg in Nederland. De gegevens zijn gebaseerd op registratie- en onderzoeksgegevens van de KNMT, en op andere bronnen, zoals onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de uitvoering van het KNMT-onderzoek binnen het project Peilstations wordt toegelicht.

 

Wetenswaardigheden over de tandarts

De site opent standaard, met een invoerveld voor zoektermen. Daaronder bevat de voorpagina een aantal opvallende wetenswaardigheden rond thema's als 'Organisatie', 'Toegankelijkheid' en 'Werkers in de mondzorg'. Bijvoorbeeld: 'Een deel (23%) van de tandartsen moet overrwerken of kan niet aan de zorgvraag voldoen.''Veruit de meeste (87%) tandartsen nemen nog patiënten aan'. De overzichtspagina's leiden naar bondige achtergrondartikelen, voorzien van infographics en factsheets.

 

 

 

Actueel onderzoek

De informatie op Staat van de mondzorg bevat naast artikelen ook samenvattingen van onderzoeksuitkomsten en publicaties. De site is nu 'responsive' gemaakt, geschikt voor gebruik op tablet en smartphone. De Staat van de mondzorg is bedoeld voor tandartsen, studenten tandheelkunde en andere geïnteresseerden.

 

Lees ook: ' Zoekmachine Tandarts.nl signaleert 'werkelijke problemen gebit'',  ' De website Allesoverhetgebit.nl steeds vaker bezocht'

Screenshot van www.staatvandemondzorg.nl
Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie

Lees meer over:
Tandarts Online Onderzoek
Gerelateerde artikelen