menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
9 september 2019

Zorgorganisatie Trimenzo vraagt faillissement aan

Trimenzo, een zorgorganisatie met drie woonzorgcentra in de Gelderse gemeente Voorst, heeft faillissement aangevraagd. De instelling kan niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen. Cliënten blijven verzekerd van zorg en kunnen in de zorgcentra blijven wonen, aldus de directie.
Zorgorganisatie Trimenzo vraagt faillissement aan

Uitvoerende zorgmedewerkers houden hun baan, gezien de wettelijke verplichting om de continuïteit in de zorg te waarborgen. Ook de thuiszorg van Trimenzo blijft volgens interim-bestuurder Van Fulpen overeind. Het personeel van het stafbureau, dat inmiddels geslonken is tot tien medewerkers, moet wel vrezen voor zijn baan, meldt dagblad De Stentor. Trimenzo telt 300 medewerkers en 450 cliënten. 

 

'Betrokkenen wisten het al'

Trimenzo beheert drie woonzorgcentra, het Grotenhuis en de Martinushof in Twello en de Benring in Voorst. Bewoners, vrijwilligers en personeel zijn op de hoogte gebracht. Volgens interim-bestuurder Van Fulpen wisten alle betrokkenen dat een faillissement aanstaande was. ‘We hebben voor bewoners en personeel op de werkvloer de meeste zorgen wel weg kunnen nemen, voor de mensen op kantoor blijven de zorgen natuurlijk. Hun baan verdwijnt in principe wel.’

 

ACM wees overname af

Trimenzo probeert al enkele jaren onderdak te vinden bij grotere zorgorganisaties, omdat de organisatie verlies draait. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wees in juli een fusie af met Zorggroep Apeldoorn, omdat dat oneerlijke concurrentie zou betekenen en onvoldoende keuzevrijheid voor de cliënten. 

 

De problemen voor Trimenzo begonnen acht jaar geleden, toen de instelling zich voorbereidde op de marktwerking en daarbij te veel geld uitgaf, aldus Van Fulpen. Het bedrijf stortte zich op de thuiszorg en de drie huizen werden opgeknapt, hoewel daar onvoldoende geld voor was. De schuld van Trimenzo liep daardoor in de jaren daarna op tot zo'n 900.000 euro.  De zorglocaties Grotenhuis en de Martinushof werden in 1956 opgericht, de Benring in 1971.      

 

Meer achtergronden: De Stentor,  Trimenzo vraagt faillissement aan, zorgcentra in Voorst en Twello in andere handen en  Trimenzo gaat in 2019 op in Zorggroep Apeldoorn, spannend voor deel personeel Trimenzo,  Fusie Trimenzo en Zorggroep Apeldoorn e.o. van de baan, Trimenzo is nu in gesprek met overnamekandidaat

Geplaatst door: Martin Zuithof Martin Zuithof
Hoofdredacteur

Lees meer over:
Overname Ouderenzorg
Gerelateerde artikelen