menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
15 april 2019

7 tips voor solliciteren

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom solliciteren om zo op te vallen tussen alle sollicitatiebrieven. Zusters@work, een werving- en selectiebureau in de zorg, geeft zeven tips om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
7 tips voor solliciteren
  • Tip 1: Gebruik je netwerk

Doordat er veel concurrentie is, willen werkgevers er zeker van zijn dat ze de perfecte kandidaat selecteren uit al die brieven. Dit gaat het makkelijkst als ze via contacten tips krijgen over goede kandidaten. Maak dus actief gebruik van je netwerk en zorg dat je LinkedIn-pagina goed op orde is. Laat je netwerk en omgeving weten dat je een baan zoekt, zodat ze voor jou kunnen rondvragen en zo een goed woordje voor je kunnen doen.


  • Tip 2: Zoek online

Als je op zoek bent naar een baan dan is het belangrijk om een account aan te maken bij een vacaturebureau en je aan te melden voor vacature mailings. Recruiters gaan steeds vaker via hun online databases op zoek naar een geschikte kandidaat. Zorg daarom dat jouw account altijd up-to-date is. Daarbij checken bedrijven ook steeds vaker je sociale media om een eerste indruk van je te krijgen. Het is daarom ook belangrijk om deze netjes op orde te houden. Tip: zorg dat je een QR-code op je CV hebt staan van bijvoorbeeld je LinkedIn-pagina of maak een eenvoudige eenpagina website met je CV, LinkedIn en andere social media die je door middel van een QR-code op je sollicitatiebrief plaatst.

 

  • Tip 3: Maak een video-CV

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen vloggen en video’s maken, dit geldt ook bij solliciteren. Met een video-CV krijgen recruiters meteen een goede indruk van de kandidaat. Ze zien hoe je overkomt en hoe je sociale vaardigheden zijn. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent, zodat je een krachtige video-CV kunt opsturen. Hoe dat moet lees je hier.

 

  • Tip 4: Wees zichtbaar

Tegenwoordig gaan bureau’s zelf op zoek naar geschikte kandidaten door ze actief te benaderen. Ook hiervoor is het dus belangrijk dat je online goed zichtbaar bent.

 

  • Tip 5: Houd je CV kort en bondig

Bureau’s krijgen veel sollicitatiebrieven, waardoor ze geen tijd hebben om lange CV’s door te bladeren. Houd je CV dus kort en bondig met alleen relevante informatie voor de vacature waarop je solliciteert. Steeds vaker worden programma’s gebruikt die algoritmes gebruiken om sollicitatiebrieven en CV’s automatisch te scannen op interessante kandidaten. Als je hier goed uit wilt komen, is het verstandig om specifieke woorden, die in een vacaturetekst zijn gebruikt, terug te laten komen in je brief.

 

  • Tip 6:  Oefen assessments online

Steeds vaker zie je dat bureau’s een voorselectie maken door middel van een assessment. Alleen degenen die het beste uit de test komen, worden uitgenodigd voor een gesprek. Deze assessments kun je online oefenen, zodat je weet wat je kunt verwachten en zo een grote kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek.


  • Tip 7: Gebruik je smartphone

In 2019 neemt de rol van de smartphone toe. Het wordt zelfs steeds vaker mogelijk om te solliciteren via whatsapp. Zorg er dus voor dat je een recente CV als PDF op je smartphone hebt staan.

 

Meer informatie vind je op www.zusterswork.nl

Bron: Zusters@work
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen