menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
15 oktober 2014

Minister Asscher akkoord met sectorplan huisartsenzorg

De sociale partners in de huisartsenzorg, verenigd in de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH), zijn verheugd over de goedkeuring van het sectorplan ‘Zeshonderd extra banen in de huisartsenzorg’ door minister Asscher (SZW).
Minister Asscher akkoord met sectorplan huisartsenzorg

Het gaat om het opleiden van medewerkers uit andere zorgsectoren voor ondersteunende functies in de huisartsenzorg, zoals doktersassistenten en praktijkondersteuners. Een andere belangrijke activiteit is het creëren van meer stageplaatsen voor deze functies.


Zeshonderd extra medewerkers

Bij het opleiden van de zeshonderd extra medewerkers uit andere zorgbranches, waar nu en de komende tijd een overschot aan personeel ontstaat, gaat het om 150 doktersassistenten, 200 praktijkondersteuners somatiek/praktijkverpleegkundigen en 250 praktijkondersteuners GGZ. Ook kunnen geschikte medewerkers instromen die niet uit een branche met personele overschotten komen. Voor 250 praktijkondersteuners wordt een opleidingstraject ontwikkeld die het huidig competentieniveau verstevigt. Ook starten er vijf pilots om de instroom van arbeidsgehandicapten in de huisartsenzorg te versterken.


SSFH-voorzitter Leon Vincken: "Sommige regio’s kennen nu al een tekort aan doktersassistenten en praktijkondersteuners en door de groeiende rol van de eerstelijnszorg dreigt dat verder toe te nemen. Het sectorplan biedt praktische en financiële ondersteuning om als sector samen deze knelpunten op te lossen. We zijn blij dat we nu met het sectorplan aan de slag kunnen gaan."

Geplaatst door: Rouke van der Hoek Rouke van der Hoek
Redactie

Lees meer over:
Huisarts Personeel
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen