menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
21 februari 2018

Tandarts betaalt 30.000 euro schadevergoeding aan patiënt

Een tandarts uit Overijssel moet een schadevergoeding van 30.000 euro betalen aan een van zijn patiënten wegens het jarenlang uitvoeren van slechte behandelingen.
Tandarts betaalt 30.000 euro schadevergoeding aan patiënt

Dat meldt het Amsterdamse letselschadebureau JBL&G, dat de 39-jarige man uit Drenthe hielp zijn tandarts aansprakelijk te stellen. De man uit Drenthe had afgebroken tanden, verkeerde vullingen en leed hevige pijn na negen jaar lang trouw elk halfjaar naar een tandartspraktijk in een kleine plaats in Overijssel te zijn gegaan. Omdat hij last van zijn gebit bleef houden, besloot hij toch eens naar een andere tandarts te gaan.


Vijftien herstelbehandelingen

De 'nieuwe' tandarts beoordeelde het gebit als 'tien jaar lang onbehandeld', meldde het letselschadebureau. Alle reparaties die de Overijsselse tandarts had gedaan, moesten opnieuw. Zes elementen moesten worden getrokken omdat ze niet meer te redden waren. In totaal kwamen er vijftien herstelbehandelingen aan te pas om het gebit weer enigszins in goede staat te krijgen.

 

De patiënt stapte naar de klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde en diende een schadeclaim in. De klachtencommissie verklaarde de klachten gegrond. De tandartspraktijk betaalde 20.000 euro aan behandelkosten en schadevergoeding en 10.000 euro aan smartengeld. De tandarts werkt nog steeds in de Overijsselse praktijk.

www.dvhn.nl
Geplaatst door: Janneke Olthof Janneke Olthof
Redactie

Lees meer over:
Tandarts Schadeclaim
Gerelateerde artikelen