menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
10 juli 2018

Twentse apothekers verenigen zich

Bijna alle Twentse apothekers hebben zich aangesloten bij de net opgerichte Coöperatie Twentse Apothekers Organisatie UA (TAO-UA). Zo kan de gewenste samenwerking met andere zorgverleners nog beter vorm krijgen.
Twentse apothekers verenigen zich

Een goed georganiseerde regionale organisatie voor apothekers werd de laatste jaren steeds meer gemist in het zorgveld van Twente. Gezien  de vele en snelle veranderingen in de eerstelijnszorg en de hoeveelheid zorg die in een heel snel tempo toeneemt, is een goed georganiseerde farmacie met een en hetzelfde aanspreekpunt zeer gewenst, vonden de apothekers. Daarom werd vorige week de Coöperatie Twentse Apothekers Organisatie UA (TAO-UA) opgericht. Het oprichtingsbestuur wordt gevormd door 5 apothekers uit de regio Twente te weten, Lisette Darman, Matthijs van der Kraats, Kirsten Movig, Jeroen van de Sanden en Erik Mijnhardt


De samenwerking van de Twentse apothekers maakt het makkelijker om effectief samen te werken met onder andere huisartsen, thuiszorginstellingen, ziekenhuizen en patiëntenorganisaties. Diverse zorgpartijen waaronder FEA, Thoon en de Huisartsen Kring Twente zijn positief over de oprichting van TAO-UA. De komende maanden zal er vooral gefocust worden op het intensiveren van de samenwerking met de diverse andere zorgpartijen en patiëntenorganisaties. Ook zullen verschillende zorgprogramma’s en ICT-projecten nader ingevuld worden met onder andere de huisartsen- en thuiszorgorganisaties. Om de beoogde doelstellingen te behalen, zal TAO-UA tevens de gesprekken aangaan met zorgverzekeraars.

 

Geplaatst door: Maaike Heijltjes Maaike Heijltjes
hoofdredacteur
Gerelateerde artikelen