menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
12 juni 2019

VWS stelt subsidie voor opstellen 'regiobeelden' beschikbaar

Het ministerie van VWS stelt sinds begin juni vouchers beschikbaar voor het opstellen van het beeld van de zorg in de regio. Met behulp van een voucher kunnen regionale samenwerkingsverbanden expertise inhuren voor het verzamelen van data. De subsidie met een maximaal bedrag tot € 10.000 kan worden aangevraagd tot 9 juli.
VWS stelt subsidie voor opstellen 'regiobeelden' beschikbaar

Om ‘ de Juiste Zorg op de Juiste Plek’ te kunnen organiseren, is een helder beeld van de regio nodig, stelt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Welke zorg heeft een regio in de toekomst nodig en hoe kunnen partijen daarop anticiperen met elkaar?

 

Regiobeeld.nl

Als ondersteuning bij het in kaart brengen van de regionale opgave heeft VWS door het RIVM een basisdataset laten ontwikkelen (Zie: regiobeeld.nl). Deze data zijn te vinden op een interactieve website, die inzicht verschaft in de stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen rond gezondheid, zorg en welzijn in de regio.


Vouchers

Het ministerie ondersteunt regionale partijen die aan de slag gaan ook financieel via een subsidieprogramma bij ZonMw. Met een voucher kunnen regionale samenwerkingsverbanden expertise inhuren voor het verzamelen van data. Daarmee kunnen ze de stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen in kaart brengen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn in de regio.

 

Aanvragen tot 9 juli

Sinds 4 juni kunnen partijen een voucher aanvragen via ZonMw. Deze subsidie bedraagt maximaal € 10.000. De vouchers kunnen worden aangevraagd tot 9 juli. Na de zomer wordt de regeling, mogelijk in aangepaste vorm, weer opengesteld.

 

Links: Juiste Zorg op de Juiste Plek,  Vouchers voor inzet expertise bij opstellen gedeelde beeld in de regio beschikbaar en ZonMW, Subsidiemogelijkheden

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Gerelateerde artikelen
Meest gelezen
Open modal