menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
14 mei 2020

Continuïteitsbijdrage vanaf 15 mei aan te vragen

Vanaf 15 mei is het voor zorgaanbieders mogelijk om een continuïteitsbijdrage aan te vragen om het omzetverlies tijdens de coronacrisis te compenseren. Beroepsgroepen kunnen deze bijdrage gefaseerd aanvragen. Fysiotherapeuten zijn 15 mei als eerste aan de beurt en na het weekend kunnen de mondzorg, oefentherapie, wijkverpleging en andere zorgaanbieders deze bijdrage aanvragen. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland.
Continuïteitsbijdrage vanaf 15 mei aan te vragen

De continuïteitsbijdrage is bedoeld voor zorgaanbieders die zorg verlenen die onder de basisverzekering of aanvullende verzekering valt. Het gaat om zorgaanbieders die een jaarlijkse omzet hebben van minder dan 10 miljoen euro. Verzekeraars maken met zorgaanbieders die een grotere omzet draaien of die werken in de geestelijke gezondheidszorg specifieke afspraken.

 

Fasering

De beroepsgroepen kunnen de continuïteitsbijdrage gefaseerd aan, zodat de aanvragen goed verwerkt kunnen worden. De fasering hiervan ziet er als volgt uit:

-          Vanaf 15 mei: Fysiotherapie

-          Vanaf 18 mei: Mondzorg, eerstelijns laboratoria, kraamzorg, oefentherapie, ergotherapie, wijkverpleging, zittend ziekenvervoer en zelfstandige behandelcentra in de medisch specialistische zorg

-          Vanaf 20 mei: Alle overige zorgaanbieders

 

Aanvragen continuïteitsbijdrage

De aanvraag van de continuïteitsbijdrage verloopt via VECOZO. Hiervoor is een aansluiting bij VECOZO en een persoonlijk certificaat van dit communicatiepunt nodig. Zorgaanbieders die nog niet zijn aangesloten, krijgen het advies om zich zo snel mogelijk aan te melden.

 

Bron: Zorgverzekeraars Nederland, Aanvullende informatie over de continuïteitsbijdrage

Foto: Shutterstock
Geplaatst door: Lisanne Blitterswijk Lisanne Blitterswijk
Redacteur
Gerelateerde artikelen
Open modal