menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
7 mei 2020

Intelly: Alternatief voor factoring met maximale controle over de geldstromen

Intelly biedt als automatiseerder hét kostenbesparende alternatief voor factoring, vertelt Erik Garritsen van Intelly. Dankzij de administratieve software van dit bedrijf kan de volledige omzet, zonder inhouding van kosten, worden geboekt op de rekening van de praktijk.
Intelly: Alternatief voor factoring met maximale controle over de geldstromen

Erik Garritsen vertelt welke vernieuwingen de administratieve software van Intelly recent heeft doorgemaakt. Intelly speelt daarbij in op de behoefte van mondzorgpraktijken in de huidige tijd. Zo ontwikkelt het steeds meer koppelingen met mondzorgpakketten als Exquise. Hierdoor kunnen dagelijks de declaraties automatisch worden verwerkt en heeft de praktijkhouder er geen omkijken meer naar. Het gevolg: de geldstroom komt snel op gang.

 

Veel klantherkenning

Erik Garritsen: ‘Wat wij doen lijkt veel op de werkwijze van de traditionele factoring, alleen het geld komt direct op de rekening van de praktijk. Alleen wordt er geen percentage van de omzet ingehouden. Daarbij is de factuur voor de patiënt in de look-and-feel van de praktijk gemaakt, wat meer klantherkenning oplevert. Het declaratieproces verloopt geheel via de praktijk, zodat je de geldstroom volledig onder controle hebt. Bijkomend voordeel is dat patiënten bij de balie kunnen betalen, in plaats van dat ze bij de factoringmaatschappij hoeven aan te kloppen.’ Deze totaaloplossing maakt het voor de patiënt ook steeds makkelijker om te betalen, vertelt Garritsen. ‘De patiënt kan gewoon naar de praktijk om de (rest) nota te betalen of via Ideal direct het bedrag over te maken. Hierdoor staat het geld snel op de rekening van de praktijk.’

 

Geïntegreerde oplossingen

Intelly biedt niet alleen clearingsoftware, maar ook volledig geïntegreerde oplossingen voor de praktijkvoering. Naast de declaratie verwerking gaat het om software voor inkoopadministratie (inclusief een financieel jaarrapport), de salarisadministratie en tijd-, verlof en verzuimregistratie voor medewerkers. Daarbij staat digitale veiligheid voorop en beschikt Intelly over eigen datacentra en eigen ontwikkelaars.

 

Steeds efficiënter

Voor mondzorgpraktijken werkt Intelly anders dan de huidige factoringmaatschappijen, betoogt Garritsen. ‘We automatiseren en kunnen snel schakelen. Daarbij bieden we het systeem gefaseerd aan waardoor de praktijk continu kan uitbreiden om verschillende delen van het proces te automatiseren. Zo kan een praktijk steeds efficiënter werken. Naast de verkoopadministratie kun je de inkoopadministratie ook koppelen. Daar kan de praktijk de overzichten uit halen die betaald moeten worden. Vervolgens kan ook de salarisadministratie gekoppeld worden. Elke maand heb je eenvoudig een overzicht van de hele praktijkvoering.’

 

 

Actueel inzicht

Door de gebruiksvriendelijke software hebben praktijkmanagers en -houders steeds een actueel inzicht in de status van betalingen. ‘Praktijkmanagers kunnen de patiënt daarmee ook makkelijker helpen bij vragen. Voor de praktijk levert onze oplossing veel gebruiksgemak op en is het in te passen in de eigen branding. Bovendien komt het geld sneller binnen’, zo vat Erik Garritsen de voordelen van Intelly samen.

 

Wilt u meer weten over het aanbod van Intelly?  Kijk op ‘Een administratiepakket speciaal voor de mondzorg’


 

Dag voor de Praktijkmanager

Intelly  is een van de bedrijven die zich presenteren bij de webinar van de online Dag voor de Praktijkmanager op 14 mei. Kijk voor meer informatie op:  https://www.pmdag.nl/partners en voor het gehele programma: https://www.pmdag.nl/ .

 

Wilt u ook op de hoogte blijven van Medisch Ondernemen? Schrijf u hier in voor onze  nieuwsbrieven Eerstelijn en Mondzorg.

Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Betrokken partijen: Intelly
Gerelateerde artikelen