menu
Medisch Ondernemen
lid worden inloggen
15 oktober 2020

Uw alarmsysteem bedienen met een app en bij alarm beelden van uw camera ontvangen - mag dat zomaar?

Door de innovaties in de techniek is het tegenwoordig mogelijk om veel van onze dagelijkse apparaten en systemen te beheren en te besturen met een smartphone. Zo bestaat ook de mogelijkheid om de inbraakalarminstallatie te beheren middels een app. Maar mag je ook bij alarm beelden ontvangen op je telefoon?
Uw alarmsysteem bedienen met een app en bij alarm beelden van uw camera ontvangen - mag dat zomaar?

Afhankelijk welk systeem er is geplaatst kan op afstand worden in- en uitgeschakeld en kunnen push-meldingen worden ontvangen bij calamiteiten. Denk hierbij niet alleen aan ongewenste personen die uw pand binnen dringen maar ook aan accu-laag spanning, spanningsuitval, storing aan een component.

 

Door camera’s te koppelen aan een detector bestaat zelfs de mogelijk om bij een inbraakmelding een snapshot te ontvangen per mail/pushbericht zodat meteen kan worden waargenomen wat er aan de hand is.

 

En mag dat zomaar?

Wel dient te worden opgemerkt dat niet alle verzekeringsmaatschappijen bediening met een app toestaan. De mogelijkheid bestaat immers dat men inschakelt op afstand terwijl het pand niet verlaten is, of men schakelt onbedoeld uit terwijl er niemand het pand wil betreden. Maatschappijen dekken zich dan soms ook in met de clausule dat een pand niet alleen moet zijn voorzien van een alarminstallatie maar dat de installatie bij het verlaten van het pand ook ingeschakeld moet zijn.

 

In de hogere risicoklassen is het ook niet toegestaan om met een app het alarm te bedienen. Vanzelfsprekend controleert Voorpraktijken tijdens het inventarisatiebezoek aan uw praktijk welke polisvoorwaarden er voor u gelden.

 

Plan het Voorpraktijken-inventarisatiebezoek in en laat u ontzorgen

Door het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek (no cure no pay) in te plannen, kunt u een analyse laten maken van uw huidige situatie op het gebied van beveiliging. Daarnaast worden ook uw afvalverwijdering, airco-onderhoud, waterzorg en nog 30 aandachtsgebieden beoordeeld. Desgewenst kunt u dit daarna in handen geven van specialisten die ervoor zorgen dat u:

  • Geen onnodige kosten maakt
  • Marktconforme contracten heeft 
  • Voldoet aan wet en regelgeving op facilitair gebied (ARBO, Bouwbesluit, Activiteitenbesluit milieubeheer etc.)
  • Voldoet aan verzekeringseisen

Ook niet onbelangrijk

Op de praktijk worden door de adviseur van Voorpraktijken alle benodigde gegevens voor u verzameld, u en uw medewerkers kunnen dus gewoon de normale werkzaamheden uitvoeren.


Vraag het Voorpraktijken-Inventarisatiebezoek of een vrijblijvende kennismaking aan


Geplaatst door: Redactie MedischOndernemen Redactie MedischOndernemen
Redactie
Betrokken partijen: Voorpraktijken, altijd een goed contract

Lees meer over:
Verzekeren Beveiliging
Gerelateerde artikelen